Захисників України озброять антидроновими рушницями - Хомчак

У ЗСУ розкрили плани технічного зміцнення війська на 2021 рік
Головне
Захисників України озброять антидроновими рушницями - Хомчак
Українські військові Фото: Сторінка Генерального штабу ЗСУ у Фейсбук
9 Грудня 2020, 10:31
читать на русском

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів про плани влади щодо закупівлі озброєння та військової техніки для українських захисників.

За його словами, у 2021 році планується отримати береговий ракетний комплекс "Нептун", три американські патрульні катери типу Island, середній розвідувальний корабель, малий броньований артилерійський катер "Гюрза-М" та кілька десантно-штурмових катерів.

Дуже скоро у наших воїнів на передовій будуть радіоелектронні рушниці іноземного виробництва для ефективної боротьби з ворожими БПЛА (безпілотниками. - Ред.), - розповів Хомчак в інтерв’ю "АрміяInform".

За його словами, українська армія потребує стрілецьку зброю, артсистеми, протиракетні комплекси, нові БТРи,  модернізовані танки, засоби розвідки для ВМС. Також - антиснайперські комплекси, парашути, сучасні засоби зв’язку, радіоелектронної боротьби.

Читайте також

Дуже потрібні протиракетні комплекси, бо наш ворог має авіаційні ракети, якими здатен уражати об’єкти, не входячи в зону нашої ППО. Збройні Сили зробили заявку на закупівлю значно більшого переліку озброєння та військової техніки, ніж я назвав, - сказав він.

Говорячи про те, чому досі українське військо не отримало потрібного озброєння, Хомчак зазначив, що "є запитання до тих посадових осіб, які відповідають за закупівлю ОВТ і не лише".

Шкода, що нині про масове переозброєння війська, про повне переозброєння бригад, на жаль, ще не йдеться. І такий стан справ точно не відповідає запиту українського суспільства, - наголосив він.

Читайте також

Нагадаємо, 27 листопада у Миколаївській області на полігоні "Широкий лан" відбулися військові навчання, у ході яких використовувалися ударні безпілотники Bayraktar TB2 і ПТРК Javelin. У процесі тренувань учасники навчання відпрацьовували навчально-бойові завдання з використанням сучасної лазерної системи імітації бою, зокрема системи двостороннього вогневого контакту "Лазертаг".

Читайте також наш матеріал: Зеленський та армія: що відбувається в Укроборонпромі