В Одеській області чиновник збирав "данину" з військових ООС

Чоловік "торгував" надбавками для військовослужбовців, з яких брав 50% собі
В Одеській області чиновник збирав "данину" з військових ООС
Затримання чиновника Фото: ssu.gov.ua
18 Серпня 2021, 19:25
читать на русском

Служба безпеки України в Одеській області викрила чиновника, який організував схему незаконного збагачення. Він збирав "данину" з підлеглих.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що посадовець "торгував" надбавками для військовослужбовців, яких відрядили на службу у зону ООС. За можливість отримати максимальну надбавку потрібно було сплатити половину з отриманої суми.

За попередньою інформацією, "данину" чоловік збирав з майже 500 осіб. При чому 95% з них постійно їздять на ротацію в зону ООС. Тож схема приносила додатковий "дохід" у щонайменше 70 тис. грн щомісяця.

Зловмисник залучив до схеми чотирьох спільників, які збирали кошти безпосередньо після отримання військовослужбовцями грошового забезпечення. Одного з офіцерів-посередників правоохоронці затримали під час отримання чергової "данини" від військовослужбовця, - йдеться у повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру. Невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших причетних до протиправної діяльності осіб.

Нагадаємо, Служба безпеки України у Тернопільській області викрила схему привласнення бюджетних коштів, призначених для потреб учасників АТО/ОСС.

Читайте також

1