В Офісі генпрокурора взялися за нардепа Куницького, який незаконно перебував у США під час війни

Куницький влітку 2023 року поїхав у п’ятиденне відрядження в Ізраїль і повернувся майже за три тижні, побувавши у Флориді
В Офісі генпрокурора взялися за нардепа Куницького, який незаконно перебував у США під час війни
Олександр Куницький Фото: https://www.facebook.com/zpsanek/photos_by
15 Грудня 2023, 15:44
читать на русском

Генпрокурор України Андрій Костін ініціював кримінальне провадження щодо народного депутата від Слуги народу Олександра Куницького після оприлюднення журналістами інформації про його закордонні поїздки.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В Офісі генпрокурора повідомили, що генеральним прокурором у середу, 13 грудня внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості "про вчинення К. кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України".

Частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України — це "службове підроблення", мінімальна санкція передбачає штраф, максимальна — обмеження волі на строк до трьох років.

Відповідальність за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу (використання завідомо підробленого документа) передбачає штраф, або арешт на шість місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Куницький влітку цього року отримав погодження Верховної Ради на виїзд протягом п’яти днів у короткотермінове відрядження, але пробув за кордоном майже три тижні. У проміжку після робочого відрядження і до повернення в Україну Олександр Куницький був помічений в аеропорту американського штату Флорида. У цей час в Україні вже діяла заборона для виїзду за кордон для посадовців під час воєнного стану без належних на те підстав.

Читайте також

1