В Офісі президента показали, як готуються до ймовірного наступу з Білорусі (фото)

Йдеться про укріплення українсько-білоруського кордону.
В Офісі президента показали, як готуються до ймовірного наступу з Білорусі (фото)
Облаштування укріплень на кордоні між Україною та Білоруссю / Фото: /t.me/kt20220224
27 Липня 2022, 19:00
читать на русском

В Офісі президента показали, як українські військові готуються до ймовірного наступу з території Білорусі. Зокрема, йдеться про укріплення українсько-білоруського кордону.

Про це повідомив керівник Офісу президента Кирило Тимошенко, який відвідав Волинську область для перевірки облаштування кордону на межі України та РБ.

До війни ми планували у 2022 році реалізувати проєкт з обладнання кордону не лише фортифікаційними спорудами, а й спеціальними засобами стеження. Війна внесла свої корективи у цей процес, - зазначив він.

За словами Тимошенка, військові на Волині облаштували:

  • серйозні загородження,
  • камери стеження, зокрема тепловізійні камери.=
  • за ділянками кордону можна спостерігати онлайн.

Крім того, тут працюють пункти пропуску. Бачили сьогодні маріупольців, яких окупаційна влада "евакуювала" на територію росії. Люди змушені перетинати кордон з боку білорусі і користуватися прикордонними пунктами пропуску тут.

Звісно кордон захищений і на Сумщині, і на Чернігівщині, і на Київщині, і на Житомирщині, і на Рівненщині, і звісно, на Волині. Але сучасною системою стеження можуть похвалитися не всі. Будемо закривати це питання, щоб моніторинг ситуації був на найвищому рівні, - наголосив Тимошенко.

Начальник 6 прикордонного волинського загону полковник Сергій Лозінський запевнив, всі українські сили готові відбити будь-який можливий напад.

Нагадаємо, що у Волинській області сили оборони України збили два ворожих безпілотних літальних апарати.

1