В Офісі президента прокоментували ймовірність отримання нового траншу від МВФ

Україна зі свого боку все зробила
Важливо
В Офісі президента прокоментували ймовірність отримання нового траншу від МВФ
МВФ (Фото: shutterstock)
4 Вересня 2021, 23:01
читать на русском

У вересні до Києва приїде місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) для обговорення можливості наданні Україні нового траншу.

Про це розповів радник президента України з економічних питань Олег Устенко в етері телеканалу "Дом".

За його словами, візит делегації МВФ очікується вже цього місця. Тоді й буде розглядатись, чи давати Україні гроші, чи ні.

Що стосується нових можливих засобів, які ми повинні отримати від Міжнародного валютного фонду, ви пам'ятаєте, що була більш ніж успішна розмова президента Зеленського із керівним директором МВФ Крісталіною Георгієвою. Досягнуто домовленості: у вересні, буквально найближчими днями, ми чекаємо у Києві на місію МВФ, - зазначив Устенко.

Радник президента наголосив, що Україна виконує свої зобов'язання. При цьому питання нового траншу буде винесено на засідання Ради директорів.

Ми вважаємо, що все з нашого боку зроблено. І місія МВФ буде у Києві, й ми можемо винести питання щодо України на засідання Ради директорів. Ми також чекаємо на 600 млн євро — те, що називається макрофінансовою допомогою від Європейського Союзу, до 14 вересня. Тобто ось буквально найближчими днями. Я боюся говорити про терміни, тому що за це відповідає не Офіс президента, а Кабінет міністрів, але, як ми розуміємо в Офісі президента, від прем'єра все рухається у правильному напрямку, - пояснив Устенко.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд перерозподілив спеціальні права запозичення, в результаті чого Україна отримала свою частину на суму 1,9 млрд в понеділок, 23 серпня.

Читайте також

1