В окупованій частині Луганської області росіяни почали насильницьку мобілізацію

Кілька місяців рашисти проводять "полювання" на чоловіків призовного віку
В окупованій частині Луганської області росіяни почали насильницьку мобілізацію
Російські солдати Фото: https://t.me/kyivoperativ/94525
5 Серпня 2022, 13:02
читать на русском

Російські бойовики посилили примусову мобілізацію на окупованій частині Луганської області.

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

В окупованих містах Луганщини посилено насильницьку мобілізацію: долучені керівники відділів кадрів підприємств та вчителі. На росії офіційно мобілізацію ще не оголошено, тому притоку нової сили звідти не вистачає, щоб компенсувати величезні втрати на фронті. Полювання на чоловіків призовного віку на окупованій у 2014 році території Луганщини триває вже кілька місяців, - розповів він.

Гайдай каже, що спочатку тим, в кого були гроші, вдавалося відкупитися, однак згодом і за ними прийшли - але вже з російської ФСБ.

Згодом почали зникати чоловіки у захоплених нещодавно містах та селах. Повістки роздають у місцях скупчення людей, зокрема, на ринках та в магазинах, а також під час громадських робіт із розбирання завалів. У кого є можливість або зв’язки, намагаються покинути окуповану територію за будь-яку ціну, аби залишитися живими.

За інформацією Гайдая, до мобілізації залучають "усіх, кого можна". Так, у Ровеньках повістки змушують носити вчителів, викликаючи їх з відпустки. Навіть зафіксований випадок нападу на вчительку після її намагання вручити "листок щастя".

Тільки у Брянці за тиждень мобілізували близько 300 осіб – "розшукували на вулицях, зупинках, громадському транспорті".

Аналогічна ситуація й в Кадіївці. У Луганську проводять бесіди із керівниками відділів кадрів підприємств, вимагають списки робітників чоловічої статі, зобов’язали для початку призвати по 10 осіб, - розповів Гайдай.

Нагадаємо, окупанти продовжують проводити примусову мобілізацію до армії рф в тимчасово окупованому Криму. Зокрема, чоловікам призовного віку заборонено виїжджати з півострова.

1