Примусова мобілізація у Криму: чоловікам заборонили виїжджати з півострова

Призов до армії рф в Криму порушує статтю 51 IV Женевської конвенції
Примусова мобілізація у Криму: чоловікам заборонили виїжджати з півострова
Російські солдати Фото: Getty Images
7 Квітня 2022, 22:17
читать на русском

Окупанти продовжують проводити примусову мобілізацію до армії рф в тимчасово окупованому Криму. Зокрема, чоловікам призовного віку заборонено виїжджати з півострова.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Facebook. 

Окупаційна влада рф нарощує темпи залучення кримчан до проходження військової служби у збройних силах агресора. Наразі замість видачі повісток, військові патрулі примусово доставляють призовників у призначені пункти збору. Чоловікам призовного віку встановлено заборону на виїзд із території півострова. Увесь автомобільний транспорт ретельно перевіряється, - сказала Людмила Денісова.
Вона зазначила, що примусовий призов у Криму порушує статтю 51 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Адже статтею заборонено окупаційній державі змушувати осіб, які опинилися під владою сторони конфлікту, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Нагадаємо, Президент росії володимир путін планує заблокувати виїзд росіянам з окупованого Криму для того, щоб зупинити потік втікачів із півострова.

Читайте також

1