В окупованому Криму засудили українського військового до 3 років тюрми

Він нібито незаконно перетнув кордон Росії
В окупованому Криму засудили українського військового до 3 років тюрми
Євгеній Добринський фото: соцмережі
21 Квітня 2021, 16:54
читать на русском

Суд в окупованому Криму виніс незаконний вирок військовослужбовцю Збройних сил України Євгенію Добринському, якого засудили на 3 роки 6 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Facebook.

За її словами, військового звинувачують у незаконному перетині державного кордону Російської Федерації та контрабанді наркотиків.

Засуджую дії підконтрольного окупаційній владі суду, адже кримінальна справа є сфабрикованою. Докази надані суду стороною захисту під час судових засідань свідчать про невинуватість українського військовослужбовця, - заявила Денісова.

Вона також вважає неприпустимим переслідування українців за виконання конституційного обов’язку щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України та засуджує дії окупаційної влади, яка продовжує порушувати міжнародні договори та норми міжнародного права.

Нагадаємо, що в окупованому Криму Севастопольський міський суд визнав винною у державній зраді пенсіонерку та засудив її до 12 років колонії. 66-річна жінка нібито передавала секретну інформацію українським розвідникам.

Читайте також

1