У Криму засудили пенсіонерку за "шпигунство" на користь України

66-річна жінка нібито збирала секретні дані військового характеру
У Криму засудили пенсіонерку за "шпигунство" на користь України
полон, в’язниця Фото: Caroline Martins з Pexels
29 Березня 2021, 16:51
читать на русском

В окупованому Криму Севастопольський міський суд визнав винною у державній зраді пенсіонерку та засудив її до 12 років колонії. 66-річна жінка нібито передавала секретну інформацію українським розвідникам.

Про це повідомляє пресслужба "суду".

24 березня 2021 року уродженці міста Бахчисарай 1955 року народження оголосили вирок у кримінальній справі про нібито державну зраду. Її визнали винною у скоєнні злочину, передбаченого ст. 275 Кримінального кодексу РФ, та призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму, з обмеженням свободи на 1 рік.

Зазначається, що громадянку Д. (імена та прізвища не розкривають) представники іноземної держави залучили негласної співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Громадянка Д. виконувала розвідувальні завдання, спрямовані на збирання відомостей про окремий авіаційному полку Чорноморського флоту, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Ці дані розкривають терміни дії позивних, частот і ключів, індексів радіостанцій, ключів до таблиць радіопозивні та таблицями чергового радиста і таблицями телефонних, телеграфних, радіопозивних на мирний час. "Суд" вказав, що ці відомості становлять державну таємницю для Росії.

Водночас російські агенції "ТАСС" та "Інтерфакс" з посиланням на власні джерела повідомляють, що йдеться про пенсіонерку Галину Довгополу. Її раніше згадувала "Кримська правозахисна група".


Контекст. Федеральна служба безпеки Росії у листопаді 2019 року повідомила про затримання в Севастополі жінки, яку нібито завербували українські спецслужби, за завданням яких вона повинна була цілеспрямовано збирати секретних даних військового характеру.

Нагадаємо, що українського військового Олександра Шумкова повернули в Україну. Понад три роки він перебував в ув'язненні в Росії.