Політв'язень Кремля Шумков повернувся до України через три роки ув'язнення

З колонії чоловіка звільнили ще 23 грудня, а сьогодні він перетнув кордон
Важливо
Політв'язень Кремля Шумков повернувся до України через три роки ув'язнення
Олександр Шумков (фото: t.me/denisovaombudsman)
24 Грудня 2020, 21:18
читать на русском

Українського військового Олександра Шумкова повернули в Україну. Понад три роки він перебував в ув'язненні в Росії.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

Денісова зазначила, що український політв’язень та військовослужбовець Збройних сил України Олександр Шумков офіційно на волі.

За словами омбудсмана, Шумков понад три роки перебував у незаконному ув’язненні у виправній колонії в місті Торжок Тверської області.

Майже весь термін ув’язнення його утримували у штрафному ізоляторі та загоні суворих умов тримання, - написала Денісова.

З колонії чоловіка звільнили ще 23 грудня та перемістили до "центра временного содержания иностранных граждан УМВД РФ по Тверской области".

Читайте також

Сьогодні Шумков перетнув українсько-російський кордон та прибув в автомобільний пункт пропуску "Бачівськ", де його зустріли рідні, представник Офісу уповноваженого та представники територіальних органів військового управління ЗСУ.

Сьогодні ж Олександр вирушить до Херсона у військову частину, де до затримання проходив військову службу, - повідомила омбудсман.

Нагадаємо, що у грудні 2018 року Шумкова у Росії визнали винним за статтею "Участь в екстремістській організації, щодо якої судом ухвалене рішення про заборону її діяльності" і засудили до чотирьох років ув’язненн

1