Україна чекає від "ДНР" повернення 300 ув'язнених - Денісова

Омбудсман заявила, що бойовики налаштовані на організацію процесу обміну полонених
Важливо
Україна чекає від "ДНР" повернення 300 ув'язнених - Денісова
Денісова зустрілася із представниками “ДНР” Фото: Людмила Денісова Facebook
3 Грудня 2020, 17:03
читать на русском

Процес переведення на підконтрольну українській владі територію 300 ув'язнених для відбування покарання з окупованої частини Донецької області буде поновлено після завершення всіх карантинних заходів, спричинених пандемією коронавірусу.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні омбудсман провела зустрічі на території КПВВ "Новотроїцьке" з представником так званої "ДНР" у робочій підгрупі з гуманітарних питань в ТКГ Дар’єю Морозовою.

Читайте також

Позитивно розглянуто питання щодо передачі для подальшого відбування покарання на підконтрольну уряду України територію 300 засуджених осіб, які з початку військової агресії перебували у місцях позбавлення волі. Однак, це можна буде реалізувати після закінчення пандемії, - зазначила Денісова.

За її словами, під час цієї зустрічі також були обговорені інші питання, зокрема, щодо того, щоб матеріали справ, які залишилися у Донецьку, щодо засуджених, які вже знаходяться на підконтрольній українській владі територіях, були передані з непідконтрольної українському уряду території Донеччини.

Також, під час цієї зустрічі було порушено питання щодо продовження процесу звільнення цивільних осіб та військовополонених, які утримуються на тимчасово окупованій території Донецької області.

Наразі є технічні питання, які потребують уточнення, але в цілому сторона переговорів налаштована на організацію цього процесу, - уточнила вона.

Читайте також

Нагадаємо, 9 жовтня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак (досьє Андрія Єрмака) повідомив, що вже кілька місяців не відбувається взаємне звільнення утримуваних осіб на Донбасі через те, що представники терористів не узгоджують списки.

15 жовтня Координатор ОБСЄ у гуманітарній групі Тоні Фріш під час обговорення питання взаємного звільнення утримуваних осіб повідомив, що українська сторона передала список з чотирма категоріями таких осіб.

28 листопада Росія та окупаційна влада "ЛДНР" заявили, що обмін полоненими з Україною до кінця цього року не відбудеться.