В ОП переконані, що Україна виконала всі вимоги для отримання ПДЧ в НАТО

Євроатлантична спільнота підтримує прагнення України вступити до НАТО
Головне
В ОП переконані, що Україна виконала всі вимоги для отримання ПДЧ в НАТО
Україна-НАТО (Фото: NATO)
11 Червня 2021, 14:07
читать на русском

Україна впевнена, що зробила все необхідне для отримання Плану дій щодо членства в НАТО, вважають в Офісі президента.

Про це заявив в інтерв'ю "Європейській правді" заступник голови Офісу президента Андрій Сибіга.

За словами чиновника, проблема нині полягає у відсутності консенсусу щодо подальших кроків до членства України в Альянсі.

Україна здійснила всі необхідні кроки для забезпечення того результату, який ми вважаємо за необхідний - а саме для отримання ПДЧ з подальшим оформленням членства в Альянсі, - сказав Сибіга.

Заступник голови ОП також пояснив, чому Україну не запросили на саміт лідерів країн НАТО, який відбудеться 14 червня в Брюсселі.

Ми мали би бути на саміті НАТО. І це справедлива наша вимога, як і вимога надання ПДЧ і членства в Альянсі, особливо на фоні тих викликів і тих ризиків, з якими зіштовхується наша держава…Але на саміт, який відбудеться 14 червня, окрім членів НАТО, не запрошені інші учасники, тому що такий формат, - пояснив Сибіга.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з президентом США Джо Байденом порушив питання необхідності реального покрокового плану для приєднання України до НАТО, який має бути прив'язаний до чітких календарних дат.

Читайте також

1