В Офісі президента спрогнозували, коли Україна зможе отримати ПДЧ в НАТО

Спочатку Україна повинна виконати певні дії юридичного характеру
В Офісі президента спрогнозували, коли Україна зможе отримати ПДЧ в НАТО
Михайло Подоляк (фото: Facebook)
28 Травня 2021, 18:24
читать на русском

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що Україна може отримати План дій щодо членства в НАТО до кінця 2021 року.

Про це Подоляк (досьє Михайла Подоляка) сказав в етері телеканалу "Україна 24".

Це імовірно (отримання ПДЧ у 2021 році - ред.). У нас теплі відносини з багатьма країнами, які вже входять в НАТО, і з самим блоком НАТО, як інституцією. Безумовно, ми повинні виконати свою роботу, - зазначив він.

За його словами, Україна повинна виконати певні дії юридичного характеру, тоді буде можливість увійти до НАТО на рівних правах

Ми маємо відігравати там суттєву роль, тому що ми знаходимося на східному кордоні НАТО і всі ризики, з якими Європа сьогодні стикається, йдуть з боку, де ми знаходимося, - сказав Подоляк.

Подоляк вважає, що до кінця 2021 року Україна та НАТО можуть вийти на підписання "суттєвих документів". Оскільки Україна має підтримку від багатьох структур НАТО та від багатьох членів НАТО.


Контекст. На саміті НАТО, який відбудеться у червні 2021 року в Брюсселі, планують обговорити "дорожню карту" для України щодо виконання кроків для вступу в НАТО.

До того ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що вступ України в НАТО потребує лише часу, але це не є фантазією.

Віцепрем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна прагне, щоб члени НАТО виконали обіцянку щодо членства, яку дали у 2008 році під час Бухарестського саміту НАТО. Крім того, на червневому саміті був прокладений шлях до отримання ПДЧ для вступу в Альянс.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не розуміє, чому Україну не запросили на червневий саміт НАТО у Брюсселі на тлі агресивних дій Росії.

Читайте також

1