Кулеба не розуміє, чому НАТО не запросило Україну на червневий саміт на тлі агресії Росії

Українська сторона розуміє бажання держав-членів Альянсу провести саміт у закритому режимі
Кулеба не розуміє, чому НАТО не запросило Україну на червневий саміт на тлі агресії Росії
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
26 Травня 2021, 19:54
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не розуміє, чому Україну не запросили на червневий саміт НАТО у Брюсселі на тлі агресивних дій Росії. 

Про це Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) сказав на брифінгу у Міністерстві закордонних справ.

За його словами, українська сторона розуміє бажання держав-членів Альянсу провести саміт у закритому режимі, оскільки обговорюватимуться питання трансатлантичної єдності. Втім, Кулеба не розуміє, як можна було не запросити Україну на тлі агресії РФ.

Але якщо чесно, ми абсолютно не розуміємо, як можна проводити закритий саміт НАТО на тлі агресивних дій РФ проти України в Чорноморському регіоні та проти членів Альянсу. Я маю на увазі останні розслідування в Чехії. Цього ми зрозуміти не можемо, як можна не запросити Україну, як можна не знайти формат участі України в саміті в цьому році, - сказав міністр.


Контекст. На саміті НАТО, який відбудеться у червні 2021 року в Брюсселі, планують обговорити "дорожню карту" для України щодо виконання кроків для вступу в НАТО.

До того ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що вступ України в НАТО потребує лише часу, але це не є фантазією.

Віцепрем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна прагне, щоб члени НАТО виконали обіцянку щодо членства, яку дали у 2008 році під час Бухарестського саміту НАТО. Крім того, на червневому саміті був прокладений шлях до отримання ПДЧ для вступу в Альянс.

Читайте також

1