В ОП пояснили, коли можна отримати "ковідну тисячу" без застосунку "Дія" та банківських карток

Цифровий канал отримання цих коштів наразі найефективніший
В ОП пояснили, коли можна отримати "ковідну тисячу" без застосунку "Дія" та банківських карток
Гривня, гроші Фото: сайт Нацбанку
26 Грудня 2021, 18:10
читать на русском

Українці, які вакцинувалися, але не мають застосунку "Дія", цифрових додатків для банків чи банківських карток, зможуть отримати тисячу гривень в рамках програми "єПідтримка" в другому кварталі або другому півріччі 2022 року.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма під час брифінгу, пише ТСН.ua.

Ми зробили ставку на цифровий канал отримання цих коштів як найбільш ефективний і найбільш швидкий. Для тих людей, які не будуть в змозі отримати кошти цифровим способом або через відсутність застосунку "Дія", або через відсутність цифрового банкінгу, або через відсутність пластикових карток, буде в другому кварталі або в другому півріччі (2022 року) запропонований механізм отримання цих коштів, - сказав Шурма.

Нагадаємо, 15 листопада президент України Володимир Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному, хто повністю вакцинується від COVID-19. Українці можуть отримати сертифікат, ваучер чи депозит у розмірі тисячі гривень, а не готівку на руки.

Виплати стануть доступними з 19 грудня 2021 року. Проте з 13 грудня, повнолітні українці, які щеплені двома дозами вакцини проти коронавірусу, зможуть подати заявку на отримання тисячі гривень.

Верховна Рада звільнила кошти, що надаються громадянам у рамках програми "еПідтримка", від податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Більше читайте у нашому матеріалі: Вовина тисяча: хто, коли і як отримає винагороду за вакцинацію.

Читайте також

1