В ОП розповіли, як отримати виплати тим, хто втратив рідних або постраждав через війну

ОП за підтримки проєкту Ради Європи "Подальший розвиток соціальних прав людини в Україні" підготував інформаційну довідку
В ОП розповіли, як отримати виплати тим, хто втратив рідних або постраждав через війну
Гроші, гривні / Фото: pixabay.com
5 Вересня 2022, 14:31
читать на русском

В Україні люди, які постраждали через війну, можуть отримати грошові виплати.

Про це повідомили в Офісі президента. 

Офіс Президента України за підтримки проєкту Ради Європи "Подальший розвиток соціальних прав людини в Україні" підготував інформацію щодо виплат і гарантій для постраждалих під час виконання службових, трудових, професійних обов’язків та членів їхніх сімей, інших постраждалих, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що в довідці є інформація для різних категорій потерпілих: від військовослужбовців, службовців, які зазнали травм, поранення на передовій, та їхніх родин, до дітей, працівників виробництв, волонтерів, а також журналістів і цивільних, які постраждали внаслідок російських авіаударів, обстрілів, бомбардувань.

Також у довідці є рекомендації щодо того, куди потрібно звернутися для отримання грошової виплати, які документи необхідно надати та посилання на відповідні нормативно-правові акти.

Інформація постійно оновлюватиметься з урахуванням змін до законодавства, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, члени родин осіб, зниклих безвісти, можуть отримати пенсію по втраті годувальника. У Мінсоцпоплітики розповіли, як це зробити.

Читайте також

1