В ОП заявили про початок українського контрнаступу

Йде інтенсивна війна на 1500 кілометрах кордону
Головне
В ОП заявили про початок українського контрнаступу
Війна в Україні, українські військові Фото: https://t.me/UA_National_Police/4318
25 Травня 2023, 13:28
читать на русском

Контрнаступ українських військових вже розпочався та триває вже декілька днів. Інтенсивні бої йдуть по всій лінії кордону.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє італійський телеканал Rai.

"Вже кілька днів триває контрнаступ, іде інтенсивна війна на 1500 кілометрах кордону, але дії вже почалися", - сказав він.

Подоляк також прокоментував питання постачання Україні західного озброєння та підкреслив, що ЗСУ не будуть бити по території Росії, а застосовуватимуть його виключно для деокупації захоплених територій.

"Ми не хочемо вдарити по території Росії, ми будемо використовувати ту зброю, яку ви нам дали, щоб знищити позиції РФ на територіях, які окупувала Москва, включно з Донбасом і Кримом", – пояснив Подоляк.

Він додав, що наразі Україна має ракети великої дальності Storm Shadow, танки Leopard протиракетні системи, "які нам надали Франція та Італія".

"F-16 нарешті дозволять нам закрити повітряний простір. Парадокс: якби ми їх мали рік тому, війна б уже закінчилася", - констатував він.

Нагадаємо, міністр оборони Резніков наприкінці квітня заявив, що в глобальному сенсі Україна готова до контрнаступу, який анонсувався раніше. Очікуються необхідні погодні умови та рішення командування.

Читайте також

1