Ждуть погоду та рішення командування: у Міноборони заявили про готовність до контрнаступу

Влітку до України приїде ще одна партія танків
Головне
Ждуть погоду та рішення командування: у Міноборони заявили про готовність до контрнаступу
Олексій Резніков
28 Квітня 2023, 16:56
читать на русском

В глобальному сенсі Україна готова до контрнаступу, який анонсувався раніше. Очікуються необхідні погодні умови та рішення командування.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час пресконференції.

"Підготовка завершується, окрім зброї й техніки ще має бути її опанування нашими військовими. Ми дуже сучасні системи отримали, особливо в частині броньованого кулака. Я вам нагаю, що окрім танкової коаліції, до якої входять в першу чергу Leopard 2 + Challenger, трохи пізніше приїдуть Leopard 1", - сказав Резніков.

Він нагадав, що Україна очікує на танки Abrams, але вони в цьому контрнаступі, на думку міністра, брати участь не встигнуть.

"Окрім того, в нас велика кількість броньованих машин різного типу, і Bradley, і Marder, і Stryker, і C90, там завершуються ще курси підготовчі", - зауважив Резніков.

За його словами, сама техніка оголошена підготовлена і частково доставлена, а є техніка, на якій завершуються навчальні програми та вже екіпажі разом з ними прибудуть тоді коли буде визначено головкомом в місце необхідне.

"Якщо в глобальному сенсі, у високому відсотковому режимі ми готові, далі питання за Генеральним штабом, за командуванням. Як тільки буде божа воля, погода і рішення командирів - ми це зробимо", - заявив Резніков.

Нагадаємо, радник глави ОП Михайло Подоляк заявив, що Україна стримуючи оборону у Бахмуті, продовжує готуватися до контрнаступу.  За його словами, українським військовим для ефективних дій на фронті потрібні далекобійні ракети та запас 155-мм боєприпасів. Подоляк зазначив, що Бахмут залишається стратегічно важливим. Це дозволяє завершити підготовку до наступальних дій.

1