В підвалах Запорізької АЕС росіяни облаштували катівні - правозахисники

Окупанти викрадають волонтерів, активістів, простих жителів та підприємців
В підвалах Запорізької АЕС росіяни облаштували катівні - правозахисники
Фото: ЗАЕС
26 Серпня 2022, 19:04
читать на русском

У підвалах Запорізької атомної електростанції російські військові влаштували катівні. Там тримають та катують активістів з Енергодара, волонтерів й підприємців.

Про це у Facebook повідомляє Східна правозахисна група.

Так, в місті Енергодар тривають викрадення. Викрадених людей тримають у підвалах ЗАЕС, де їх катують та допитують. В основному викрадають волонтерів, активістів, простих жителів та  підприємців, які не підтримують росію.

Затриманих відвозять в підвали ЗАЕС, де в подальшому піддають тортурам - виливають під ноги розчин хлору в закритій камері, використовують тортури струмом, використовують удушення через целофанові пакети і т.д., - йдеться у повідомленні.

Крім цього, з території атомної станції неодноразово виїжджали мікроавтобуси з великими мішками у яких ймовірно було запаковано тіла.

Нагадаємо, що 23 серпня Європейський суд з прав людини у терміновому порядку розглянув клопотання України щодо дотримання Росією прав полонених захисників України та поширив застосування термінових вказівок у міждержавній справі "Україна проти Росії (Х)" щодо військовополонених.

Читайте також

1