В Раді розповіли, як буде відбуватись компенсація втраченого українцями житла

Мова не йде про грошові виплати
В Раді розповіли, як буде відбуватись компенсація втраченого українцями житла
Втрачене житло
30 Березня 2022, 19:11
читать на русском

У Верховній Раді йде робота над законопроєктом щодо компенсації українцям втраченого під час війни житла. Громадяни отримають житлову площу, а не гроші.

Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Держава готується забезпечувати українців компенсацією за пошкодження та знищення їхнього житла під час війни. Зокрема, йдеться про надання житлової площі з обмеженням до 150 кв. метрів, а не грошей, - зазначила вона.

Повідомляється, що відповідний законопроєкт №7198, розроблений парламентом спільно з урядом та за ініціативи президента, вже зареєстрований у Верховній Раді.

Щоб отримати компенсацію за втрачене чи пошкоджене житло, необхідно подати заяву через застосунок "Дія":
▪️ У розділі Послуги оберіть Пошкоджене майно.
▪️ Заповніть форму, вказавши необхідну інформацію (дані про об'єкт, що було пошкоджено, фото та опис пошкоджень та контактні дані)
▪️ Після реєстрації повідомлення очікуйте на інформацію про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені урядом найближчим часом.

Подати відповідну заяву зможуть лише власники приміщень, у яких від початку війни 24 лютого було пошкоджено:
▪️ Приватні будинки (садибні, дачні та садові)
▪️ Квартири
▪️ Інші житлові приміщення (на які зареєстровано окреме право власності, а не в складі будинку)

Це дозволить державі вже зараз почати працювати та прораховувати витрати на відновлення житла, зокрема йдеться про сотні мільярдів гривень, - зазначила Шуляк.

Вона додала, що люди зможуть обрати місто, де хочуть поселитися, та отримати відповідне житло з такими ж характеристиками.

Нагадаємо, що через війну в Україні послуга "єМалятко" онлайн тимчасово недоступна, проте новонароджену дитину можна зареєструвати офлайн.

Читайте також

1