В реєстрі боржників знаходяться понад 2 мільйони українців

Найбільша заборгованість з оплатою комунальних послуг
В реєстрі боржників знаходяться понад 2 мільйони українців
Гроші (Фото: НБУ)
14 Грудня 2020, 14:08
читать на русском
Кількість людей з боргами в Україні налічує понад 2 мільйони. За рік їх кількість зросла на 300 тисяч, що становить 18% населення.

Про це повідомляє OpenDataBot.

Понад 2 мільйони українців знаходяться в реєстрі боржників. За рік їх кількість зросла на 18%. Так боржниками стали ще 300 тисяч людей, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що у 2020 році найбільше боржників з’явилося у таких категоріях: стягнення заборгованості з оплати комунальних послуг — кількість таких боржників зросла на 36% за рік (це +57 тисяч людей); стягнення коштів (наприклад, за кредити) — на 24% за рік (+150 тисяч людей); стягнення штрафів у справах про адміністративні правопорушення — на 21% за рік (+70 тисяч); стягнення штрафів у справах про адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху (зросла – ред.) на 22% за рік (+96 тисяч).

Через потрапляння до реєстру боржників можливі такі заходи: заборона на виїзд із країни; блокування грошей на рахунках у банках та заборони відкривати нові рахунки; заборона на продаж і покупку авто та нерухомості; стягнення заборгованості з усіх офіційних доходів.

Нагадаємо, що за десять місяців 2020 року населення України за комунальні послуги без урахування газопостачання та електроенергії сплатило 54,7 млрд грн, що становить 101,6%.

1