В столиці Ефіопії затримали 16 співробітників ООН

Організація працює над їхнім звільненням
Важливо
В столиці Ефіопії затримали 16 співробітників ООН
ООН (фото з відкритих джерел)
10 Листопада 2021, 11:36
читать на русском

У столиці Ефіопії Аддіс-Абебі затримали 16 співробітників Організації об'єднаних націй.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на речника ООН Стефана Дюжарріка.

Ми працюємо з владою Ефіопії над тим, щоб добитися їхнього негайного звільнення. Наскільки мені відомо, нам не дали роз'яснення, чому цих співробітників було затримано, - заявив він.

Зазначається, що затримані ефіопської комісії з прав людини ООН заявили, що отримують багато повідомлень про арешти тиграїв у Аддіс-Абебі, включаючи людей похилого віку та матерів з дітьми.

Тим часом ефіопські правоохоронці заперечують, що проводили етнічно мотивовані арешти, заявляючи, що вони спрямовані лише на прихильників бунтівних сил тиграїв, які борються з урядом.


Довідково. Війна в Ефіопії триває з 2020 року. Тоді влада країни звинуватила Народний фронт звільнення Тиграю, який домінував у політичному житті Ефіопії, у нападі на військову базу і розпочала операцію в регіоні за підтримки Еритреї.

Навесні 2021 року ефіопська влада оголосила, що Еритрея виводить війська з Тиграю, а восени уже повстанці взяли адміністративний центр регіону — місто Мекеле.

1 листопада терористичне угруповання "Народний фронт звільнення Тиграю" (НФЗТ) захопило два міста: Дессі та Комболча, та стратило понад сотню молодих жителів.

А 2 листопада в Ефіопії було оголошено надзвичайний стан. Це дозволило уряду свавільно заарештовувати без ухвали суду всіх, кого оголосили підозрюваними у співпраці з терористами.

Читайте також