В Тернополі відкрили найбільшу в Україні шопку

Деякі з фігур – рухомі та супроводжуються звуковими ефектами
В Тернополі відкрили найбільшу в Україні шопку
Шопка в Тернополі (фото: MoeMisto.ua)

В Тернополі опівночі відкрили найбільшу в Україні шопку, в якій понад сто біблійних персонажів. Зробили це під час Різдвяного богослужіння у церкві апостола Петра.

Про це повідомляє MoeMisto.ua.

Цього року загальна ширина шопки - 50 м, а висота – 30, що на десять метрів більше, ніж торік. Центральний, ключовий об’єкт – відображене селище Вифлеєм, де народився Ісус Христос, є й інші біблійні сюжети, що нагадують віруючим історію життя і діяння Спасителя, - розповів ієродиякон храму Юст Гомза.

У шопці, облаштованій у формі діорами - серед численних мініатюр і біблійних персонажів можна побачити фігурки ангелів, ковчег, відтворену Святу вечерю, селище на пагорбі, казкових звірят та птахів.

Деякі з фігур – рухомі, підсвічуються різнокольоровим світлом та супроводжуються звуковими ефектами, що надає шопці особливого урочистого-святкового вигляду.

Читайте також

Нагадаємо, що сьогодні, 7 грудня, Україна святкує Різдво Христове. В цей день заведено ходити до церкви на святкову ранкову молитву, а також в гості до родичів і друзів. Люди радісно вітають одне одного словами "Христос народився!"— "Славімо його!".

Більше читайте у нашому матеріалі: Від Різдва до Йордана: як святкують народження Христа