В Туреччині українців перевозять в безпечні райони через лісові пожежі

На гарячу лінію щодня надходить понад 100 звернень від українців
В Туреччині українців перевозять в безпечні райони через лісові пожежі
Пожежа у Туреччині (фото з інстаграму: omer_guzel_07)
3 Серпня 2021, 21:35
читать на русском

Українців, які відпочивають неподалік лісових пожеж в Туреччині, перевозять в безпечні й віддалені райони.

Про це повідомляє голова консульського відділу посольства України в Туреччині Андрій Білик в етері Громадського радіо.

Ми формуємо списки на перевезення громадян за їхніми зверненнями. Наприклад, до нас звертаються люди, які мають проблеми зі здоров'ям, зокрема, астматики. Посольство і консульства втручаються в процес переговорів з туроператорами і сприяють тому, щоб цих людей перевозили в більш безпечні місця і готелі, - сказав він.

За його словами, посольство веде облік українців, які можуть захотіти евакуюватися в разі загострення ситуації. На гарячу лінію і телефони посольства щодня надходить понад 100 звернень від українців, відпочивальників в Туреччині.

Туристи можуть відчувати дим, проте вогонь не підходить до готелів, тому українські туристи абсолютно в безпеці, - зазначив Білик.

Контекст. Наприкінці липня Туреччину охопили лісові пожежі. Найбільше постраждали міста Бодрум, Мармарис та Анталія. Кількість загиблих через пожежі зросла до восьми, постраждали 864 людини. Весь тиждень вогонь знищує ліси та забирає життя. Повідомляється про вісьмох загиблих.

У передмісті Анталії, де вирують пожежі, турецька поліція затримала двох росіян за прогулянку в лісовому масиві. Подія сталася 31 липня. Їх підозрюють у підпалах.

Читайте також

1