В українців залишився тиждень, аби подати заяву на отримання повної субсидії

Субсидію надають на послугу опалення з 16 жовтня
В українців залишився тиждень, аби подати заяву на отримання повної субсидії
Субсидії, опалення (фото: Сумська міська рада)
23 Листопада 2023, 11:34
читать на русском

Для тих українців, які вирішили скористатися субсидією вперше, або не отримували субсидію влітку, в тому числі і через відмову в призначенні лишився тільки тиждень, аби подати документи та отримати всю суму субсидії за сезон. Звернутися за субсидією потрібно до 30 листопада.

На цьому наголошують в Пенсійному фонді. При зверненні до кінця поточного місяця призначення житлової субсидії відбудеться з жовтня — старту опалювального періоду.

В інакшому випадку субсидію призначатимуть з місяця звернення. Варто нагадати, що в жовтні попри початок опалювального періоду з першого числа місяця, субсидія нараховується з урахуванням включення опалення з 16 жовтня. Сума нарахування не залежить від того, з якого періоду послуга надається за фактом.

Розмір субсидії залежить від суми обов'язкового платежу. Він розраховується індивідуально та залежить від розміру доходу всіх членів домогосподарства. Минулоріч середня сума субсидії в опалювальний період становила 1600 грн. Отримували її понад 2 млн домогосподарства. Тим, хто отримував субсидію влітку, її продовжили автоматично.

Нагадаємо, на опалювальний період 2023-2024 розрахунок житлової субсидії буде проведено в автоматичному режимі для всіх, кому призначено житлову субсидію на неопалювальний період 2023 року, та тим, у кого розмір субсидії склав 0,00 гривні.

Тобто тим українцям, які вже отримують житлову субсидію чи яким у літній період призначили нульову субсидію, додатково звертатися за виплатою не потрібно.

Під час розрахунку житлової субсидії з жовтня 2023 року враховуються доходи членів домогосподарства за I та II квартали 2023 року.

Читайте також

1