В Україні арештували 169 об'єктів нерухомості ексдепутата російської Держдуми

Вартість арештованих активів перевищує десять мільярдів гривень
В Україні арештували 169 об'єктів нерухомості ексдепутата російської Держдуми
Держдума РФ / Фото: ТАСС
8 Вересня 2022, 21:07
читать на русском

В Україні арештували активи 169 об'єктів нерухомості на суму понад 10 млрд грн, які належать колишньому депутату Держдуми рф.

Національна поліція України повідомляє, що кінцевим бенефіціарним власником арештованого майна є російський паперовий магнат та ексдепутат Держдуми рф, який займався бізнесом на території України.

Правоохоронці встановили, що посадовці підприємств налагодили схему виведення коштів у рф та механізм ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Під час міжнародної співпраці встановлено, що після повномасштабного військового вторгнення Росії на територію України вищезазначені підприємства продовжували здійснювати фінансові операції з країною-агресором через посередників із Європейського Союзу. Отримані доходи поповнювали російський бюджет, з якого фінансується ворожа армія Росії та її злочинні дії на території України, - йдеться у повідомленні.

За інформацією Нацполіції, в рамках кримінального провадження, що розслідується за фактами ухилення від сплати податків та легалізації (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом, за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора накладено арешт на корпоративні права, заводи, комбінати, земельні ділянки та інші об'єкти нерухомості більше ніж на 10 млрд грн.

Заарештовані акти передадуть в управління АРМА. Після їх продажу кошти будуть використані для потреб ЗСУ та відновлення зруйнованої ворогом інфраструктури.

Нагадаємо, Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Україні арештувало активи, 420 млн грн та понад 700 тисяч товарів компанії, власницею якої є відома російська підприємиця.

1