В Україні арештували майно колишнього народного депутата, який фінансував окупантів

Арештовано також активи наближеної до Валерія Горбатова особи
Головне
В Україні арештували майно колишнього народного депутата, який фінансував окупантів
ДБР та СБУ фото: facebook.com/dbr.gov.ua
12 Вересня 2022, 16:56
читать на русском

Суд арештував активи колишнього народного депутата України Валерія Горбатова, який в Криму сплачував податки окупантам та терористичним організаціям.

Загалом арештовано 3 квартири, 8 адміністративних будівель, 2 житлових будинки, 15 об’єктів нежитлового фонду та 42 транспортних засоби (8 легкових автомобілів, 34 транспортні засоби сільськогосподарського призначення, причепи). Загальна площа арештованих об’єктів нерухомого майна складає понад 5 тис. квадратних метрів.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань (ДБР), також арештовано активи наближеної до нього особи, на яку він переоформив свої підприємства:

Таким чином депутат намагався приховати свою незаконну діяльність від українських державних органів та продовжити господарську діяльність на території окупованої АР Крим, сплачуючи податки та збори у бюджет держави-агресора, - кажуть у ДБР.

У разі арешту Горбатову загрожує  до 10 років позбавлення волі.

Схема Горбатова Фото: dbr.gov.ua

За даними ДБР, екснародний депутат має тісні зв’язки з так званим головою анексованого Криму Сергієм Аксьоновим, з яким має спільний бізнес. А дружина Аксьонова надавала довіреність на право користування своїм майном Валерію Горбатову.

Окрім цього Валерій Горбатов має безпосереднє відношення до діяльності Горлівської паперової фабрики та ТОВ "Благодійний Союз (БС)", що здійснюють діяльність на тимчасово окупованій території України та, відповідно, сплачують там податки чим, фактично, фінансують незаконні збройні терористичні угрупування.

Фірми, афільовані з Горбатовим, діють і в тимчасово окупованому Криму. Для того, аби не "світитися" особисто, бізнес Горбатова на окупованій частині України зареєстрований на його сина, племінника та інших довірених осіб.

Нагадаємо, у червні 2022 року ДБР викрило на фінансуванні терористичної організації "днр" Валерія Горбатова. Він продовжував здійснювати бізнес-діяльність на окупованих територіях України та сплачував податки окупантам. Також ексдепутат викрав з музеїв Криму артефакти.

1