В Україні ціна на цукор зросте до 18 грн/кг - експерт

Якщо ціна не зростатиме, то вся цукрова галузь буде мати збитки
В Україні ціна на цукор зросте до 18 грн/кг - експерт
Цукор (фото: Pexels)
19 Жовтня 2020, 11:37

Президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко заявив, що ціна на цукор найближчим часом зросте до 18 грн/кг.

Про це він повідомив в ефірі Еспресо TV.

Ціна може зрости десь до 18 грн/кг найближчим часом. Ми постійно потерпаємо від зміни курсу валют. Зараз ще виникла проблема із постачанням газу, електроенергії. Все це разом — це комплекс проблем, які впливають на подальший розвиток та існування цукрової галузі, — сказав Козаченко.

За його словами, якщо ціна не зростатиме, то вся цукрова галузь буде мати збитки.

Аналітик сировинних ринків НАЦУ "Укрцукор" Назар Михайлишин зазначив, що в Україні наразі працює менше цукрових зводів, ніж раніше, що й спричиняє підвищення цін.

Початок сезону відтермінований на три тижні порівняно із минулим роком. Працювала мала кількість цукрових заводів. На сьогоднішній день із 33 тих, які мали працювати, працюють тільки 23. Щойно запуститься вся кількість цукрових заводів, ціна знизиться десь до 15 грн, — додав Михайлишин.

Читайте також

Нагадаємо, що Всеукраїнська асоціація пекарів прогнозує здорожчання хліба і хлібобулочних виробів до кінця року на 10-15%. Також асоціація говорить про підвищення цін на 15-20%.

Виробники хліба на хлібобулочних виробів стурбовані безпрецедентним зростанням цін на пшеницю, цукор пісок, олію та інші складові витрат. Зокрема, з початку 2020 року вартість пшениці зросла на 40%, при цьому лише за вересень поточного року на 25%. Паралельно з пшеницею зростає вартість продуктів її переробки, а саме борошна, що є основною складовою виробництва хліба.

1