В Україні до 2022 року планують запустити 5G

Перші ліцензії на використання частот для 5G можуть розпочати видавати у грудні 2021 року
В Україні  до 2022 року планують запустити 5G
5G в Україні (Фото з відкритих джерел)
11 Листопада 2020, 22:55
читать на русском

Протягом 2021 року в Україні йтиме підготовка до розгортання мереж п'ятого покоління - створення групи експертів, науково-дослідницька роботи, підготовка плану уповільнення і розвитку діапазону.

Про це  у своєму телеграм-каналі повідомив віцепрем'єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ухвалили на засіданні уряду постанову, яка затверджує план дій з розгортання 5G в Україні. Має бути рік складної роботи в цьому напрямку. Це ще один крок до нарощування цифрового лідерства України в світі! – написав Федоров.

У грудні 2021 року планують почати видавати перші ліцензії на використання частот для 5G. Також в 2021 році планують розгорнути експериментальні зони з 5G для тестуванні технології.

При застосуванні 5G швидкість інтернету збільшується в 10-20 разів і можна використовувати більшу кількість девайсів на одній площині, щоб використовувати інтернет, - зазначив Федоров.

Читайте також

Нагадаємо, у жовтні кіберполіція викрила хакерську групу, які несанкціоновано втручалися в роботу комп’ютерів та електромереж і отримували логіни й паролі до різних систем інтернет-банкінгу, акаунтів соцмереж, електронних скриньок громадян.

На початку листопада працівники кіберполіції Київщини спільно зі слідчими Васильківського відділу поліції встановили факт незаконного заволодіння нерухомістю у Києві завдяки використанню шкідливого програмного забезпечення.

1