В Україні хочуть карати за погрози медикам та фармацевтам

Від початку пандемії коронавірусу кількість випадків невмотивованого насилля проти працівників "швидкої" стає все більше
В Україні хочуть карати за погрози медикам та фармацевтам
Фармацевт, аптека (фото: УНІАН)
23 Березня 2021, 17:39
читать на русском

Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування подав до Верховної Ради законопроєкт про кримінальну відповідальність за погрозу чи насильство щодо медика чи фармацевта.

Про це повідомили на сторінці комітету у Facebook.

Депутати комітету подали до парламенту законопроєкт № 5124, яким передбачено встановити кримінальну відповідальність за погрозу чи насильство щодо медика або фармпрацівника.

Погроза вбивством каратиметься позбавленням волі на строк до 2 років, умисне нанесення побоїв легкого чи середньої тяжкості – до 5 років, тяжких ушкоджень – від 5 до 12 років, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

За словами голови комітету Михайла Радуцького (досьє Михайла Радуцького), наразі в Україні у нормативно-правовій базі немає спеціального складу злочину у разі нападу на медпрацівника чи фармацевта. При цьому, від початку пандемії випадків невмотивованого насилля проти працівників "швидкої" стає все більше.

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області невідомий чоловік увірвався до приймального відділення Солонянської районної лікарні та влаштував бешкет: розкидав документи, ображав лікарів та трощив медобладнання у коридорі.