В Україні хочуть заборонити російську музику та фільми

Нардепи пропонують збільшити квотування української музики в ефірі музичних радіостанцій і телеканалів
В Україні хочуть заборонити російську музику та фільми
Діджей, відпочинок, музика, дискотека Фото: David Bartus з Pexels
12 Квітня 2022, 15:33
читать на русском

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, яким пропонують заборонити російську музику на радіо і телебаченні та трансляцію російських фільмів і серіалів.

Про це йшлося в законопроєкті № 7273.

Ми вже переконались остаточно, що російські фільми та музика несуть ядовиті програми поведінки, отруєні цінності, та садистські меседжі. По іншому не можна пояснити поведінку недолюдків-окупантів, які виросли під впливом цієї культури та влаштували звірські розстріли мирних громадян та мародерства в наших містах. У зв'язку з цим вважаємо, що необхідно назавжди припинити трансляцію російських серіалів та фільмів, крім того вилучити зі свого ефіру музику російського походження, - йшлося в пояснювальній записці до законопроєкту.

Зазначили, що також пропонують збільшити квотування української музики в ефірі музичних радіостанцій і музичних телеканалів з 35% до 50%.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань інформполітики звернувся до президента Володимира Зеленського щодо позбавлення звань "народний артист України" і "заслужений артист України" Миколи Баскова, Володимира Бортка, Василя Горелла, Філіпа Кіркорова, Ігоря Крутого, Кароліни Куєк (Ані Лорак), Світлани Лободи та Таїсії Повалій.