В Україні хочуть збільшити податки: Рада ухвалила законопроєкт

З 2019 року ставки податків не переглядалися
Важливо
В Україні хочуть збільшити податки: Рада ухвалила законопроєкт
Верховна Рада, сесійна зала (фото: Парламент UA)

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №5600 про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. 

Про це йшлось на засіданні Ради.

Документ підтримали 264 нардепи.

Закон вносить зміни до Податкового кодексу щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції з акцизного податку, екологічного податку та рентної плати.

З 2019 року ставки податків не переглядалися, а ставки акцизного податку на алкогольні напої не переглядалися з 2017 року, - йдеться у пояснювальній записці.

Також законом передбачається збільшити ренту за видобуток залізної руди, підвищити ставки податків за використання води і лісів, екологічного податку та акцизу на алкоголь; а також боротьбу з ухиленням від сплати рентних платежів за видобування корисних копалин та акцизів на тютюнові вироби.

Нагадаємо, що Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу України для усунення протиріч та уточнення визначення лізингових операцій.

1