В Україні легалізують праворульні авто для військових

Це суттєво спростить військовим можливості виконання бойових завдань
Важливо
В Україні легалізують праворульні авто для військових
20 Червня 2023, 12:36
читать на русском

Члени Комітету на своєму засіданні розглянули та рекомендували Верховній Раді України підтримати законопроєкт №9238 про внесення змін до статті 29 Закону України "Про дорожній рух" щодо надання дозволу військовослужбовцям у період дії правового режиму воєнного стану використовувати у дорожньому русі транспортні засоби з правим розташуванням керма.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат, член Комітету транспорту та інфраструктури Олександр Горенюк.

Законопроєкт дозволить участь у дорожньому русі транспортних засобів з правим розташуванням керма для всіх офіційних формувань ЗСУ на період дії воєнного стану і протягом 90 днів після його скасування.

Такі зміни підвищать спроможність Сил оборони України належно та ефективно виконувати покладені на них задачі по захисту країни, — сказав політик.

Нагадаємо, Київське конструкторсько-виробниче підприємство ТОВ “ІНГУАР” розробляє легкий бронеавтомобіль INGUAR класу MRAP за стандартами НАТО. Фінансування проєкту здійснює відомий український підприємець Микола Удянський.