В Україні ліквідували Фонд соціального страхування

Його функції передають Пенсійному фонду України
Важливо
В Україні ліквідували Фонд соціального страхування
Карантинні виплати (Фото: Pixabay)
28 Грудня 2022, 15:30
читать на русском

Кабмін ухвалив рішення припинити діяльність Фонду соціального страхування в Україні.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Продовжуємо соціальну реформу. Сьогодні урядовим рішенням на виконання закону припиняємо діяльність Фонду соціального страхування, приєднуємо його до Пенсійного фонду України", - наголосив глава уряду.

За його словами, таке нововведення дозволить зробити механізм соціальної підтримки більш дієвим та ефективним. Також це скоротить зайві витрати.

Варто зауважити, що головними завданнями Фонду соцстрахування були керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням в Україні від нещасного випадку через тимчасову втрату працездатності та медичне страхування.

Нагадаємо, на погашення заборгованостей за лікарняними та виплатами у зв’язку з вагітністю та пологами додатково виділили 3,5 млрд грн.

Як запевнили в Мінсоцполітики, кошти надійдуть отримувачам протягом цього місяця. Таким чином, усі заборгованості погасять до кінця поточного року.

До 1 січня 2023 року відповідальним за виплату лікарняних є Фонд соціального страхування. Надалі виплатами займатиметься Пенсійний фонд.

Читайте також