В Україні майже третина колективів шкіл повністю вакциновані

Ще 23% персоналу шкіл вакциновані однією дозою
В Україні майже третина колективів шкіл повністю вакциновані
Вакцинація Фото: КМДА
30 Серпня 2021, 11:46
читать на русском

В Україні 29% колективів шкіл повністю вакциновані, ще 23% - лише однією дозою.

Про це повідомив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти й науки України Юрій Кононенко, передає Громадського радіо.

Ми починаємо роботу у звичайному режимі: з масковим режимом та дотримання соціальної дистанції. Станом на 27 серпня повністю вакциновані близько 185 тисяч освітян — це 29%. І 23% — ще 145,5 тисяч людей — провакциновані однією дозою, - сказав Кононенко.

Як зазначалося, обов'язкової мови бути вакцинованим для початку роботи школи немає. Оскільки законодавство передбачає, що потреба у вакцинації 80% працівників школи вимагатиметься лише для очного навчання у помаранчевій зоні карантину. Нині усі школи в Україні у зеленій зоні.

За словами Юрія Кононенка, у зеленій зоні карантину заклади шкільної та дошкільної освіти працюватимуть в очному режимі з дотриманням масок та соціальної дистанції. У червоній зоні заборонять відвідування закладів освіти, окрім дошкільних закладів та початкової школи.

Нагадаємо, дати канікул в новому навчальному році визначає навчальний заклад відповідно до потреб школи, проте додаткові вихідні не коригуватимуться.

Читайте також

1