В Україні мобілізовуватимуть більше молодих людей: нардеп пояснив чому

Потребу в необхідній кількості людей, в тому числі молодих, визначає Генштаб
Важливо
В Україні мобілізовуватимуть більше молодих людей: нардеп пояснив чому
Мобілізація в Україні
26 Жовтня 2023, 18:40
читать на русском

Необхідність у молодому особовому складі обумовлена специфікою сучасної військової діяльності.

Про це заявив член комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Сергій Рахманін в інтерв’ю "Українській правді".

За його словами, нові вимоги полягають у виконанні штурмових операцій, де військові пересуваються на великі відстані та несуть важкі вантажі, включаючи зброю, боєкомплекти та бронежилети.

"Чому ідеться, щоб мобілізовувати більш молодих? Тому що їх вимагають певні характеристики бою. Наприклад, штурмові дії, коли особовий склад викидається за 8-10 кілометрів від лінії бойового зіткнення і далі іде, тягнучи на собі десятки кілограмів: зброю, боєкомплекти, харчування, бронежилети. Вони долають пішки цю відстань і практично без паузи починають штурмові дії. Якщо людині, умовно кажучи, 55 чи 57, це для нього достатньо важке випробування", – зазначив Рахманін.

Крім того, війна зараз стає більш сучасною, адже активно використовуються БПЛА, комп'ютерні програми і це, за словами Рахманіна потребує більших навичок і, відповідно, людей, які мають ці навички або можуть легше ним навчитися.

"Друге питання – війна зараз стає більш сучасною: активно використовуються БПЛА, комп'ютерні програми. Це потребує більших навичок і, відповідно, людей, які мають ці навички або можуть легше ним навчитися. Людину, яка щойно опанувала телефон, дуже важко швидко навчити якимось практичним речам роботи з певними комп'ютерними програмами", – пояснив він.

Також член комітету з питань нацбезпеки наголосив на ще одній важливій обставині: військові (насамперед ТЦК) не мають чіткого уявлення про стан мобілізаційного ресурсу.

Нагадаємо, нардеп Рахманін також розповів, що після кадрових змін керівництва обласних Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки темпи мобілізації в деяких регіонах суттєво знизились. Тому представники ТЦК змушені виконувати мобілізаційний план будь-якими способами, адже в результаті їх все одно покарають.

Читайте також

1