В Україні модернізують 35 пунктів пропуску на кордоні: виділять майже 10 млрд грн

Митниці будуть обладнанні новітнім технічним обладнанням та системами відеоконтролю
В Україні модернізують 35 пунктів пропуску на кордоні: виділять майже 10 млрд грн
Кордон Фото: сайт ДПСУ
24 Березня 2021, 19:54
читать на русском

Уряд затвердив план заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки. На 35 пунктів на кордоні планують витратити 9,8 млрд гривень.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

У середу, 24 березня, Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження "Про затвердження плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки", яким передбачено реконструкцію, модернізацію та технічне переоснащення 25 наявних пунктів пропуску і будівництво 10 нових, зокрема на західному кордоні.

Зазначається, що так Україна отримає ще 35 пунктів пропуску із новітнім технічним обладнанням, яке мінімізує людський фактор при перевірці, а значить – і корупційні ризики. 25 з них планують модернізувати та 10 побудувати: п'ять застарілих переобладнати та п'ять – побудувати абсолютно нових.

На облаштування пріоритетних пунктів пропуску планують витратити 9,8 млрд грн, включно з 4,5 млрд грн на заходи з будівництва, реконструкції та капітального ремонту; 5,3 млрд грн – на встановлення систем відеоконтролю, зважування та сканування.

Читайте також

Як зазначив заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, першочерговою потребою у розбудові пунктів пропуску – це їх технічне переоснащення для автоматизації процесів митного контролю і оформлення, що, відповідно, пришвидшить проходження необхідних митних процедур, сприятиме розвитку зовнішньоекономічної діяльності та наповненню держбюджету.

Реалізація проєкту здійснюватиметься, зокрема коштом польського кредиту, наданого у рамках Договору між урядом України та урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Нагадаємо, що Європейський інвестиційний банк готовий надати кредит в розмірі 100 млн євро та технічної допомоги в розмірі 1,5 млн євро на модернізацію вуличного освітлення в Україні.

1