В Україні може виникнути дефіцит овочів: чого не вистачатиме

Причиною стала окупація Росією частини українських територій
В Україні може виникнути дефіцит овочів: чого не вистачатиме
Овочі (фото: Pexels)
30 Травня 2022, 20:32
читать на русском

В Україні виникли проблеми із ранніми овочами через окупацію південних областей.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький в інтерв'ю "Українському радіо", пише Главком.

Є напруження по ранній овочевій групі, зокрема це молода цибуля, морква, буряк, адже овочі саме ранньої групи вирощували у Херсонській та Запорізькій областях, – заявляє чинвоник.

Утім, заступник міністра не вбачає жодних загроз в дефіциті базових продуктів харчування у річному поживанні.

За його словами, попри всі труднощі і воєнний час фактично весняна посівна компанія завершується. Уже посіяно близько 90% від того, що планувалося посіяти цього року.

Зокрема посіяно 200 тисяч гектарів ярої пшениці, майже мільйон ярого ячменю, 157 тисяч гектарів вівса, 50 тисяч гектарів гречки, проса, 4 мільйони гектарів соняшника.

По олії також немає пересторог, у нас існує запас соняшнику - це десятирічне споживання олії. Крім того, посаджено 1,1 мільйона гектарів картоплі - це більш ніж достатньо для внутрішнього споживання, - додав заступник міністра.

Нагадаємо, після того, як в країні зупинилося ДП "Артемсіль", найбільший виробник солі в Україні, серед населення починається паніка. Українці масово закуповуються сіллю, попри те, що у більшості домогосподарств кілограма солі вистачає у середньому на кілька місяців.

Читайте також

1