Дефіциту солі в Україні не буде: торговельні мережі домовляються про постачання з іноземними виробниками

Щоправда, ціни на цей тимчасово популярний продукт зростуть
Важливо
Дефіциту солі в Україні не буде: торговельні мережі домовляються про постачання з іноземними виробниками
Сіль Фото: facebook.com/ArtyomsaltUkraine
26 Травня 2022, 21:44
читать на русском

Після того, як в країні зупинилося ДП "Артемсіль", найбільший виробник солі в Україні, серед населення починається паніка. Українці масово закуповуються сіллю, попри те, що у більшості домогосподарств кілограма солі вистачає у середньому на кілька місяців.

Однак, як пише видання "Форбс-Україна", дефіциту солі не буде - власники торговельних мереж вже почали домовлятися з іноземними виробниками про постачання зненацька ставшого популярним серед українців продукту,

Зокрема, найбільша в країні мережа АТБ ще в березні збільшив закупівлю солі у виробника, щоб заповнити полички. Також ритейлер знайшов у Туреччині нових постачальників солі.

Однак, імпортний продукт буде дорожчим через складну логістику: вона йде не через порти, які заблоковані, а через материкову частину Європи.

Видання пише, що не буде проблем і у переробників овочів. Вони також почали замовляти сіль в інших виробників, зокрема, у Дрогобицького солевиварювального заводу.

Виконувач обов'язків директора заводу Ігор Нащочич повідомив, що підприємство виробляє 360 тонн солі на рік ("Артемсіль" у 2020-му виробила 1,2 млн тонн).

Нагадаємо, через зупинку у Донецькій області державного підприємства "Артемсіль" громадяни України почали масово закуплятися сіллю, побоюючися, що вона зникне з прилавків назавжди. Зокрема, в деяких магазинах ціни на сіль почали підіймати у десять разів. 

Читайте також

1