В Україні можуть затвердити четверту дозу вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Після четвертої вакцинації буде згенерований новий ковідний сертифікат
Головне
В Україні можуть затвердити четверту дозу вакцинації проти COVID-19 - Кузін
Вакцинація Фото: КМДА

В Україні можуть затвердити введення четвертої дози вакцинації проти коронавірусу окремим групам населення.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у коментарі Суспільному.

Зараз відбулось засідання Національної технічної групи експертів з питань імунізації і вони розглядали у тому числі питання введення бустерної дози для тих людей, які отримали вже базовий курс плюс бустер. Це по суті 4 доза вакцинації. Поки що Національна технічна група експертів рекомендує проводити таку 4 вакцинацію представникам критичної інфраструктури, медичним працівникам і тим, хто має медичні показання до вакцинації, - сказав Ігор Кузін.

Таким чином четверту дозу рекомендуватимуть людям, які мають важкі супутні захворювання: бронхіальна астма, серцево-судинна недостатність та інші.

У такому випадку буде рекомендуватися робити четверту дозу, тобто бустерну, і такі рекомендації вже були офіційно надіслані до МОЗу. Вони будуть найближчим часом розглядатися на штабі з вакцинокерованих інфекцій і відповідне рішення вже буде оприлюднено, - пояснив він.

Кузін додав, що новий ковідний сертифікат згенерують після введення четвертої вакцинації. Максимальний термін його дії - 9 місяців.

Нагадаємо, в Україні зросла кількість захворювання на коронавірус, у Міністерстві охорони здоров'я готуються до нової хвилі COVID-19.

Читайте також

1