В Україні можуть зрости ціни: влада готує "продуктові чеки"

2022 рік – це рік серйозних інфляційних викликів для всього світу
Головне
В Україні можуть зрости ціни: влада готує "продуктові чеки"
Продукти Фото: Pexels
10 Січня 2022, 12:34
читать на русском

В Україні можуть запровадити "продуктові чеки" для малозабезпечених верств населення через зростання цін.

Про це заявив радник президента з економічних питань Олег Устенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, 2022 рік – це рік серйозних інфляційних викликів для всього світу та ціни на сировинну продовольчу групу (зерно, цукор, какао та інше) в Україні можуть зрости на 10-20%.

При цьому влада розглядає як антикризові заходи різні доплати незахищеним верствам населення, зокрема виплати за аналогією з програмою "єПідтримка", в рамках якої вакциновані українці можуть отримати 1 тис. грн і витратити її на конкретні цілі.

В Офісі президента позиція більше ніж чітка: передусім мають отримати підтримку найбільш вразливі та незахищені верстви населення. Як - варіанти розглядатимуться. Це можуть бути і додаткові виплати для компенсації зростання цін, і запровадження food stamp у системі "Дія" - так званих "продуктових чеків", як це практикується в США. Але це антикризові заходи, які можуть упроваджуватися в разі необхідності, - пояснив Устенко.

Нагадаємо, з 3 січня 2022 року в Україні подорожчають алкогольні напої у зв'язку з тим, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5600 щодо нових правил розрахунку пивного акцизу.

Читайте також