В Україні набули чинності зміни до ПДР

Вони стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів
Головне
В Україні набули чинності зміни до ПДР
велосипед Фото: Парламент.ua
25 Листопада 2020, 08:22
читать на русском

Відсьогодні в Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху (ПДР), які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів.

Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook.

Для водіїв та пасажирів:

  • Якщо раніше водії та пасажири таксі могли не пристібатися під час руху в населеному пункті, а інструктори з водіння і за його межами, то тепер всі вони повинні бути пристебнуті.

Це правило зобов'язує водіїв таксі забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні і нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати, - зазначив Білошицький.

Читайте також

За його словами, не пристібатися в населеному пункті дозволяється лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

  • Також забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими та достатньо освітленими.

Для велосипедистів:

  • Велосипедистам дозволений рух смугою для маршрутних транспортних засобів.

Для пішоходів:

  • Тепер пішоходи обов'язково мають використовувати світлоповертальні елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості.
  • У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Це зазначено в п.4.4 ПДР України.

Нагадаємо, 12 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306, якими передбачена низка нововведень для забезпечення безпеки дорожнього руху.