Зміни у ПДР: що потрібно знати водіям і пішоходам

Це має зменшити смертність на українських дорогах
Зміни у ПДР: що потрібно знати водіям і пішоходам
Проспект Валерія Лобановського, Київ (фото: Парламент UA)
12 Листопада 2020, 15:28
читать на русском

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306, якими передбачена низка нововведень для забезпечення безпеки дорожнього руху.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

Зокрема, нова редакція правил дорожнього руху дозволяє рух велосипедів смугою руху для маршрутних транспортних засобів.

З метою розвитку велосипедної інфраструктури та зменшення травматизму серед велосипедистів проєкт пропонує дозволити рух велосипедистів смугою руху для маршрутних транспортних засобів, - йдеться в пояснювальній записці.

Читайте також

Для підвищення безпеки відтепер водії та пасажири таксі, а також інструктори з водіння зобов'язані використовувати ремені безпеки. Єдиний виняток – водії і пасажири з інвалідністю, фізіологічні особливості яких роблять користування ременями безпеки неможливим.

Окрім того, для підвищення безпеки пішоходів, у темний час доби вони обов'язково повинні використовувати світловідбивальні елементи на одязі або жилети зі світловідбивальними елементами.

Зазначається, що зміниться один із дорожніх знаків – 1.40 "Кінець дороги з удосконаленим покриттям". У новому варіанті дорогу буде зображено горизонтально, і над нею з'явиться силует автомобіля. Назва знаку зміниться на "Зміна покриття".

Читайте також

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні поза населеними пунктами водії зобов'язані включати ближнє світло фар під час руху. До 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар.

Також сервісні центри Міністерства внутрішніх справ почали видавати власникам електромобілів спеціальні зелені номерні знаки. Вони відрізняються від старих знаків тим, що напис роблять зеленим кольором. Таким чином, електромобілі можна бути відрізнити від решти транспорту на дорогах. Навіть чорно-білі камери автофіксації зможуть помітити різницю.

11 листопада велосипедистам дозволяється їздити смугами руху для громадського транспорту.

1