В Україні велосипедистам дозволили їздити смугами для громадського транспорту

Це має покращити безпеку дорожнього руху в Україні
В Україні велосипедистам дозволили їздити смугами для громадського транспорту
Велосипедист (Фото: velonation.bike)
12 Листопада 2020, 00:00
читать на русском

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів України ухвалив рішення про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306, якими передбачена низка нововведень для забезпечення безпеки дорожнього руху та зменшення смертності на українських дорогах.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Зокрема, у постанові зазначено, що віднині велосипедистам дозволяється їздити смугами руху для громадського транспорту.

Крім того, постанова зобов`язує  запровадити обов'язкове використання світлоповертальних елементів для своєчасного виявлення водіями піших учасників дорожнього руху.

Читайте також

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні поза населеними пунктами водії зобов'язані включати ближнє світло фар під час руху. До 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар.

Також сервісні центри Міністерства внутрішніх справ почали видавати власникам електромобілів спеціальні зелені номерні знаки. Вони відрізняються від старих знаків тим, що напис роблять зеленим кольором. Таким чином, електромобілі можна бути відрізнити від решти транспорту на дорогах. Навіть чорно-білі камери автофіксації зможуть помітити різницю.