В Україні найважче хворіють і найчастіше помирають від covid-19 літні люди – Ляшко

У віковій групі 60+ зареєстровано 75-80% летальних випадків
В Україні найважче хворіють і найчастіше помирають від covid-19 літні люди – Ляшко
Лікарня, коронавірус Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги у Фейсбук
22 Березня 2021, 20:40
читать на русском

Літні люди мають найбільші ризики захворіти на коронавірус, перенести його у важкій формі або ж померти.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров`я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише Інтерфакс.

За словами Ляшка (досьє Віктора Ляшка), нині з`явилося багато інформації про те, що на COVID-19 стала частіше хворіти молодь, на відміну від минулого року, коли це були переважно люди старше 60 років.

Ми проаналізували помісячно вікову частку хворих від серпня 2020 року до березня 2021 року. Такий же аналіз зробили і по віковій частці померлих з діагнозом "коронавірусна хвороба". І побачили, що в Україні структура захворюваності за віком майже незмінна. Найбільше частка хворих людей у віковій групі віком 50-59 років та 60 і старше. При цьому останні три місяці бачимо зростання саме у віковій групі 60+, - зазначив Ляшко.

Заступник міністра додав, що найважчий перебіг захворювання спостерігається у віковій групі 60+: тут реєструється 75-80% усіх летальних випадків. Саме тому особи з цієї групи є пріоритетними для вакцинації, і їх щеплення розпочнеться відразу після медиків.

Читайте також

Ляшко також розповів, що журнал The Lancet опублікував відомості, що вірогідність повторного інфікування COVID-19 вища у віковій групі 65+. За результатами дослідження, імунітет захищав від повторного інфікування на 80,5%, при цьому в людей, які старше 65 років, такий захист був лише у 47,1%.


Контекст. В Україні виявлено нові, небезпечні мутації "британського" штаму коронавірусу. Модифікований "британець" відрізняється від попередника, вперше виявленого у Лондоні в грудні 2020 р., критичними змінами у ділянках вірусу, що відповідають за швидкість розмноження вірусу у клітині та реактивність імунної системи людини.

1