В Україні очікується льодяний дощ: прогноз погоди на 8 грудня

На дорогах буде ожеледиця
В Україні очікується льодяний дощ: прогноз погоди на 8 грудня
Погода, зима, сніг (Фото: Парламент.UA)
8 Грудня 2021, 10:16
читать на русском

Сьогодні, 8 грудня, в Україні очікується мокрий сніг з льодяним дощем.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Telegram.

Циклон на півдні та його атмосферні фронти зумовлять 8-го грудня в Україні некомфортну вологу погоду із дощем, мокрим снігом та льодяним дощем, що не просто некомфортно, а й небезпечно для доріг, тротуарів. Мокрий сніг налипатиме деревах, дротах, що також є певною загрозою. Де буде холодніше - ожеледиця! - сказала Діденко.

Вона зазначила, що найхолодніше буде на Заході, де вночі стовпчики термометрів покажуть -5-9 градусів, а вдень -1-5 градусів. Своєю чергою на Півночі та у Вінницькій області вночі очікується 0-4 градусів морозу, а вдень буде близько нуля градусів. На Київщині та Житомирщини -1-3 градуси.

У більшості центральних областей вночі близько нуля, вдень +2+5 градусів, у Дніпрі з районами до +6 градусів. На Сході вночі +2+6, вдень +4+11 градусів. І на Півдні - справжня температурна весна, вночі +4+7, вдень +5+13 градусів, - пояснила синоптикиня.

Діденко наголосила, що у Запоріжжі, Криму, Дніпропетровщині та Волині опадів не передбачають.

У Києві завтра - дощ та мокрий сніг, ймовірні налипання мокрого снігу, ожеледиця, льодяний дощ. Очікується північно-східний рвучкий вітер. Вночі та вдень -1-4 градуси, - додала синоптикиня.

Нагадаємо, після Різдва Христового, 7 січня, до України прийде справжня зима: з морозами та сильним снігом. Температура повітря опуститься до 15 градусів морозу.

Читайте також