В Україні очікується сильний сніг: прогноз погоди на 3 грудня

Синоптики попередили про ожеледицю на дорогах
В Україні очікується сильний сніг: прогноз погоди на 3 грудня
Снігопад (фото: АР)
3 Грудня 2021, 08:16
читать на русском

У п'ятницю, 3 грудня, у західних областях України очікується хуртовина, а в північних та центральних регіонах прогнозують мокрий сніг з дощем.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі в Facebook.

У західних областях опади, переважно у вигляді снігу, вночі та вранці у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській областях значний сніг, в Карпатах сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця; температура протягом доби близько 0°, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що вдень в північних та більшості центральних регіонів очікується мокрий сніг та дощ. На решті території України опадів не передбачається. Своєю чергою на дорогах, крім Півдня та Сходу, подекуди буде ожеледиця.

Наголосили, що температура повітря вдень буде від 3 градусів тепла до 2 градусів морозу, вдень - 2-7 градусів тепла. Вночі у південних та східних регіонах стовпчики термометрів покажуть 3-8 градусів тепла, вдень - 8-13 градусів.

Вітер в Україні північно-західний, на півдні та сході південний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с, - додали в повідомленні.
Нагадаємо, синоптики прогнозують, що цьогорічна зима буде більш традиційною - зі снігом та морозом. А на Новий рік в Україні буде морозна погода, проте без стійкого снігового покриву.
1