Антициклон Fridoline змінить погоду в Україні: де очікується негода

В окремих областях похолодає до 20 градусів
Антициклон Fridoline змінить погоду в Україні: де очікується негода
Погода, осінь Фото: УНІАН
19 Серпня 2021, 08:36
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр попередив про значне погіршення погодних умов в Україні 19 серпня, у день Яблучного Спаса.

За даними синоптиків, у четвер у центральних (крім Вінницької), південних, вдень також у східних областях очікуються грози, подекуди град, шквали 15-20 м/с. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

УГМЦ попереджає, що холодний атмосферний фронт циклону Luciano "продовжить мандрівку територією України, зміщуючись з заходу на схід".

Відповідно у більшості областей ще утримається нестійкий характер погоди з активною грозовою діяльністю. Проте з заходу на територію України вже почне поширювати вплив свій антициклон Fridoline, тому у західній частині країни вже буде сухо.

Щодо температури повітря, то 19 серпня спекотна погода ще затримається на південному сході та Харківщині, послаблення спеки у вищезгаданих регіонах очікуємо у п'ятницю. На решті території України вже стало значно прохолодніше, - додають у гідрометцентрі.

У західних та Житомирській областях буде без опадів, температура повітря вдень 20-25 градусів. У південно-східній частині та на Харківщині вдень можливі короткочасні дощі, грози, подекуди град. Температура повітря вдень 28-33 градуси.

На решті території утримаються короткочасні грозові дощі, подекуди град, температура повітря вдень 21-26 градусів.

Вітер північно-західний, у східній частині південно-східний, 7-12 м/с; у центральних, південних, вдень також у східних областях місцями шквали до 20 м/с.

У Києві та області 19 серпня вдень опадів не прогнозують. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень становитиме 21-23 градуси.

Нагадаємо, раніше синоптики спрогнозували, якою буде погода на День Незалежності, 24 серпня.

Читайте також

1