В Україні очікуються грози, град та сильний вітер - синоптикиня

Діденко прогнозує північно-західний вітер
В Україні очікуються грози, град та сильний вітер - синоптикиня
Гроза (Фото: pexels)

У неділю, 10 липня, в Україні прогнозують дощі з грозами, сильний вітер та град.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Неділя в Україні буде з атмосферними фронтами та, відповідно, дощами. Дощі супроводжуватимуться грозами, а при грозах можливі град і сильніший вітер. У денні години смуга від Житомирщини, Київщини, через Вінницьку область до Одеської - найменша вірогідність дощів, більше сонця. Вітер північно-західний, помірний або поривчастий, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що найхолодніше буде в західних областях - від 18 до 23 градусів тепла, в Карпатах - 9-15 градусів тепла. Тоді як на Сході та в Приазов'ї буде від 26 до 31 градусу тепла, на Луганщині та Запоріжжі до плюс 33 градусів. На решті території очікується від 22 до 28 градусів тепла.

У Києві буде невеликий дощ, можлива гроза. Вночі стовпчики термометрів покажуть 14-15 градусів, вдень - 23-25 градусів тепла.

Вранці, ввечері варто накинути щось тепліше, вдень буде нормально, приємне, свіже, не холодне, повітря. Найближчим часом в Україні переважатиме комфортна температура, навіть на Півдні та Сході стане легше дихати. Проте в другій половині наступного тижня стовпчики термометрів знову поповзуть угору, - додала вона.

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що в липні температура повітря буде близькою до норми, очікуються опади у вигляді злив та грозових дощів.