В Україні перевірятимуть COVID-сертифікати у разі введення локдауну: як саме

Для вакцинованих від коронавірусу осіб буде менше обмежень
В Україні перевірятимуть COVID-сертифікати у разі введення локдауну: як саме
COVID-сертифікат (фото: Мінцифри)
29 Вересня 2021, 18:48
читать на русском

У разі введення локдауну в Україні у громадян поліція почне перевіряти COVID-сертифікати по QR-коду. Наразі уже розроблено спеціальне програмне забезпечення.

Про це розповів глава Нацполіції України Ігор Клименко, передає пресслужба МВС.

За його словами, якщо в Україні введуть локдаун, то для вакцинованих від коронавірусу осіб буде менше обмежень. Але важливою умовою є наявність внутрішнього COVID-сертифіката при собі. У ньому повинен бути QR-код, який є підтвердженням справжності документа.

Нацполіція спільно з Мінцифрою розробили та розпочали інтеграцію відповідного програмного забезпечення на планшети поліцейських, щоб вони могли швидко та безперебійно перевірити сертифікат з "Дії" або сканувати паперовий його варіант. Приблизно так, як працює зараз перевірка водійських посвідчень. За декілька днів цей процес повністю налагодиться, - зазначив Клименко.

Зазначимо, що Нацполіція та Держпродспоживслужба є компетентними органами, які мають право перевіряти чинність таких сертифікатів.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я та Мінцифра запускають "жовті" внутрішні COVID-сертифікати в Дії на iOS.

Читайте у нашому матеріалі про те, як отримати COVID-сертифікат, чи потрібна декларація з лікарем для вакцинації та що кажуть українці: Кольорові COVID-сертифікати запровадили в Україні: як отримати та які проблеми виникають

Читайте також